Jacob Marisstraat 41, 2526 AP Den Haag
+31 (0)70 - 389 76 65
info@islamicacademy.nl

Over IAH

Over IAH

Islamic Academy Holland


Islamic Academy is op initiatief van Pir-e-Tariqat Muballig-e-Islam Hazrat Maulana Badr al Qadri Misbahi damat barkatuhu in 1985 opgericht. Islamic Academy heeft als doel het verstrekken van de juiste informatie over de islam, onder andere door lezingen, educatie, boeken, internet, audio en video.

Pir-e-Tariqat Mufakkir-e-Islam Hazrat Allamah Badr al Qadri damat barkatuhu is de ‘khalifa’ (opvolger) van Huzoor Mufti Azam-e-Hind Mustafa Raza Khan al Qadri rahmatullahi ‘alaih. Hazrat Allamah Badr al Qadri is geboren op 25 oktober 1950 in Mohalla Malak Pura (Mirza Jamalpur) te Ghosi in het district Azamgarh in India. Hazrat Allamah Badr al Qadri komt uit een zeer religieuze familie, zowel van vader- als moederszijde. De vader van Hazrat Allamah Badr al Qadri was een Hafiz-e-Qur’an, Alim en Khateeb. Zijn twee oudere broers waren ook Ulama. In 1969 studeerde Hazrat Allamah Badr al Qadri af aan de islamitische universiteit Darul Uloom Ashrafia Misbahul Uloom te Mubarakpur India in de volgende vakken:

– Usool-e-Fiqh;
– Tafsir al Qur’an;
– Usool-e-Hadith;
– Ahadith;
– Arabi Adab;
– Fasri Adab;
– Urdu Adab;
– Mantiq (Logica);
– Falsafah (Filosofie).

Hazrat Allamah Badr al Qadri heeft gestudeerd onder de volgende geleerden:

– Hafiz-e-Millat Allamah Shah Abdul Aziz Muhaddith Muradabadi rahmatullahi ‘alaih (oprichter Darul Uloom Ashrafia Misbahul Uloom);
– Allamah Hafiz Abdur-Rauf Sahib Bilyadi rahmatullahi ‘alaih;
– Allamah Hazrat Mufti Abdul Mannan Sahib Azami damat barkatuhu;
– Allamah Muzaffar Hasan Zafar Adeebi Mubarakpuri damat barkatuhu;
– Allamah Maulana Mohammed Shafi Azami Mubarakpuri damat barkatuhu;
– Allamah Syed Hamid Ashraf Sahib Khachuchavi damat barkatuhu;
– Maulana Khazi Mohammed Yahya Sahib Mubarakpuri damat barkatuhu;
– Maulana Shamsul Haq Ghagadvi rahmatullahi ‘alaih.

Na zijn studie werkte Hazrat Allamah Badr al Qadri als hoofddocent aan de volgende Madaris:

-Madrasa Daar-Ul-Uloom Ghausia, Hubli Kamatak India (in 1970);
-Madrasa Syed-Ul-Uloom, Bhairaich Sharief U.P. (in 1971);
-Madrasa Zia-Ul-Islam Musanawan, Anaao U.P. (in 1972).

In 1974 werkte Hazrat Allamah Badr al Qadri als afdelingsmanager aan de islamitische universiteit Darul Uloom Ashrafia Misbahul Uloom. Vervolgens fungeerde Hazrat Allamah Badr al Qadri vanaf 1976 tot 1979 als hoofdredacteur van het maandelijkse tijdschrift “Ashrafiyya”. In 1975 schreef Hazrat Allamah Badr al Qadri zijn eerste boek aangaande de geschiedenis van de islamitische universiteit Darul Uloom Ashrafia Misbahul Uloom. Dit was de eerste van de vele boeken die Hazrat Allamah Badr al Qadri op zijn naam heeft staan. Naast fervent schrijver en spreker is Hazrat Allamah Badr al Qadri ook dichter. Verscheidene Naat Sharief (Lofliederen) geschreven door Hazrat Allamah Badr al Qadri zijn op deze website te vinden.

Hazrat Allamah Badr al Qadri is een van de khulafa van Huzoor Mufti Azam-e-Hind Hazrat Maulana Shah Mustafa Raza Khan al Qadri rahmatullahi ‘alaih, de zoon van Imam Ahle Sunnat A’la Hazrat Imam Ahmed Raza Khan al Qadri rahmatullahi ‘alaih. Naast ijaza in de Qadri silsila heeft Hazrat Allamah Badr al Qadri damat barkatuhu ook ijaza in de Chishti, Naqshbandi en Suharwardi Sufi Orders.

In 1979 vestigde Hazrat Allamah Badr al Qadri zich in Nederland. Met zijn positieve invloed op de moslim gemeenschap in Nederland, zijn vastberadenheid, punctualiteit en leiderschap is Pir-e-Tariqat Hazrat Allamah Badr al Qadri damat barkatuhu het toonbeeld van Islamic Academy.

‘Aqaid
Islamic Academy hangt de ‘Aqaid aan van de Ahle Sunnah W’al Jama’at Hanafi. De Ahle Sunnah w’al Jamaat is de grootste en de enige groep wiens geloof en leer volledig in overeenstemming is met de Heilige Qur’an en de Heilige Profeet salla Allahu ‘alaihi wa sallam. De Ahle Sunnah W’al Jamaat hangt hetzelfde geloof aan van de gezegende Sahaba-e-Karam ridwan Allahu ta’ala anhuma (de Metgezellen van de Heilige Profeet) en de Salaf-e-Saliheen radi Allahu Ta’ala anhuma.
Islamic Academy volgt de rechtsschool van Imam-e-Azam Abu Hanifa radi Allahu Ta’ala anhu. Imam-e-Azam radi Allahu Ta’ala anhu is een van de vier Imams van de Ahle Sunnah Wa’l Jama’at welke een moslim dient te volgen.